Značka upokojenega pilota
(»Flieger-Erinnerungsabzeichen«)

 

Ustanovitev

26. marca 1936 sta ministrstvo za letalstvo in generalštab Luftwaffe ustanovila značko, ki je bila namenjena celotnem letalskem osebju (pilotom, opazovalcem, padalcem, letalskim topničarjem…), ki so bili častno odrešeni svojih dolžnosti.

Tehnične informacije

Značka upokojenega pilota je sestavljena iz venca hrastovih listov, na dnu katerega je kljukast križ. V sredini venca je orel z sključenimi krili, ki stoji na skali. Orel je bil potemnjen, medtem ko je bil venec srebrn.
Narejene so bile iz srebra čistoče 800, ali pa iz aluminija. Značke ki so bile proizvedene med vojno so slabše kvalitete, saj so bile namenjene kot nadomestni kosi oz. duplikati.
Značka upokojenega pilota sodi med bolj redka odlikovanja Luftwaffe in so jo podeljevali samo pred letom 1939, torej pred izbruhom vojne. Zaradi redkosti odlikovanja je treba paziti na ponaredke.

Kriteriji za podelitev

Značko so podeljevali vsem letalskem osebju (tudi padalcem), ki so bili častno odrešeni svojih obveznosti, pilotom iz prve svetovne vojne z vsaj štirimi leti služenja in vsem ostalem osebju z vsaj petnajstimi leti služenja. Podeljevali so jo tudi tistim ki so bili huje poškodovani v letalski nesreči, v primeru smrti pa so značko podelili nasledniku v družini.

Podelitev in nošnja

Ta značka se je nosila na levem prsnem žepu uniforme, izdelane so bile tudi miniaturne značke za nošnjo na civilnih oblekah, nosile so se na levem ovratniku. Obstajala je tudi izvezena verzija, a samo za častnike. Venec in kljukast križ sta bila izvezena z aluminijastim sukancem, orel in skala pa sta bila črna oz. siva.

Število podelitev: cca 237


Značka, ki velja za eno največjih raritet odlikovanj Luftwaffe, proizvajalec CE Juncker Berlin SW. Biti lastnik takšnega odlikovanja so sanje vsakega naprednejšega zbiralca.

(kolekcija: Frank Scholz)

 

Cene znakov upokojenega pilota

Proizvajalec

Karakteristika

Cena v €

CE Juncker Berlin SW

Tombak, žig

5.000-7.000

 

Aljoša Frece